необходими продукти:
4 яйца
2/3 ч.ч. мляко
1/2 ч.л. канела
8 не много тънки филийки хляб
масло за намазване
мед по желание
плодове за гарниране
начин на приготвяне:
1. Разбийте яйцата в подходящ за потапяне на филийките съд. Добавете млякото и канелата.
2. Загрейте тиган с незалепващо покритие и го намажете с масло. Потопете филийките една по една в яйчената смес и ги сложете в тигана да се запекат от двете страни.
3. Поднесете филийките поръсени с мед и гарнирани с нарязани плодове според сезона и предпочитанията ви.
За приготвянето на филийките използвайте по-стар хляб, за да се напои по-добре.
За още вкусни предложения търсете списание "Рецепти за здраве"
Коментари (0)
Вашият коментар