Напишете дума/думи за търсене

Свинско филе с мармалад от домати и праскови

необходими продукти:

4 скилидки чесън
1 с.л. пресен джинджифил на ситно
1 ч.л. къри на прах
300 г свинско филе
2 с.л. олио
1 глава лук на ситно
300 г домати на кубчета
1 праскова на ситно
2 ч.л. мащерка на ситно
1 ч.л. захар (по желание)
сол
черен пипер

начин на приготвяне:

1 Затоплете предварително фурната на 200°С.
2 Счукайте в хаванче чесъна, джинджифила, кърито, 3/4 ч.л. сол и 1/2 ч.л. С получената смес намажете месото.
3 В загрятото олио сложете свинското за 5 мин, като обръщате от време на време. След това го сложете в тава и и намалете фурната до 80°С, за да се запази месото сочно. Печете 12 мин. Извадете от фурната и го оставете непокрито.
3 За да направите мармалада, първо сотирайте лука на среден огън за около 7 мин. Добавете доматите и прасковата. След 4 мин прибавете и мащерката. Ако искате, сложете и щипка захар.
4 Сервирайте месото, гарнирано с доматено-прасковения мармалад.

Прасковите помагат за превенцията на рак. Това се дължи на високото им съдържание на селен – минерал с антиоксидантни свойства, който предпазва клетките от зловредно влияние. Този плод има диуретичен ефект и помага за почистването на бъбреците и пикочния мехур.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X