Напишете дума/думи за търсене

Огретен от броколи

Продукти: 1,5 кг броколи, 1 голяма глава лук, 3 с.л. лешници, 60 г масло, 4 с.л. галета, млян черен пипер, 200 г синьо сирене, сол на вкус

Приготвяне:

1. Изчистваме, измиваме и разделяме на розички броколито. В голяма тенджера кипваме подсолена вода и варим броколито 5 минути. Отцеждаме и изплакваме със студена вода.

2. Обелваме лука и го нарязваме на ситно. Лешниците се нарязват на едро. Задушаваме до прозрачно лука в 20 г масло, добавяме галетата и лешниците и пържим заедно няколко минути. Посоляваме и подправяме с черен пипер. Загряваме предварително фурната на 200 градуса.

3. Намазваме тавичката за печене с масло и разпределяме броколито. Наръсваме лешниковата смес, а отгоре сиренето.

4. Печем около 20 минути. Поднася се с картофено пюре

Вместо лешници може да се използва слънчогледово семе. 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X