Продукти: 2 с.л. зехтин, 3 стръка праз (само бялата и светлозелена част), едро нарязан, 2 стръка целина, едро нарязана, 2 големи моркова, нарязани на кръгчета, 1 голям картоф, нарязан на парчета, 1 чаша гъби, 3 с.л. брашно, 1/2 ч.л. мащерка, сол на вкус, 1 кубче пилешки бульон разтворено в 500 мл вода, 2 чаши варено пиле нарязано на хапки, 1 чаша грах, готови кори за пай, 1 яйце разбито с 1 с.л. прясно мляко за глазура
Приготвяне: В подходяща тенджера се сгорещява зехтинът. Добавят се празът, целината, морковите и картофът. Запържват се, като от време на време се разбъркват. Прибавят се гъбите и се пържи още 5 минути. Прибавят се брашното, мащерката и солта и се бърка до получаване на еднородна смес. Налива се бульонът и се разбърква. Добавят се пилешкото месо и грахът и се прехвърля в подходяща тавичка. Оставя се да изстине до стайна температура. Фурната се загрява до 200°C. С кората се покрива плънката и отгоре се намазва с глазурата. В центъра на кората се правят 4 разреза през които да излиза парата.
Пече се 25-30 минути, докато кората получи златистокафяв цвят.
Коментари (0)
Вашият коментар