Необходими продукти:
1.5 кг картофи
2 бр. яйца
6 с.л. брашно
30 гр. масло
300 гр. пилешки гърди
1 глава лук
100 гр. кашкавал
2 бр. моркови
кисела краставичка
черен пипер
галета
сол
Начин на приготвяне:
Картофите се сваряват, обелват и пресоват. Прибавят се яйцата, брашното, разтопеното масло, солта, черният пипер и се омесва добре. Пилешките гърди се нарязват на ситно и се запържват, отцеждат се и се изваждат на салфетка. В мазнината се задушават нарязаните на ситно лук и моркови. Прибавят се към месото заедно с киселата краставичка и се поръсват с черния пипер. Смесват се добре. Обилно намаслена кексова форма се поръсва с галетата, изсипва се по-голямата част от картофената смес, притиска се добре и се прави вдлъбнатинка. В нея се слага плънката, настъргва се кашкавалът и се затваря с останалата картофена смес. Поръсва се обилно с галета и се притиска леко. Пече се в загрята фурна на 200 С до готовност.
Коментари (0)
Вашият коментар