Необходими продукти:
2 ч.ч. червена леща
1 ч.ч. булгур - тънък
За соса:
2 с.л. олио
1 глава лук
4 с.л. доматено пюре
2 с.л. червен пипер
1 ч.л. черен пипер
2 щипки кимион
1 връзка зелен лук
1 лимон
2 с.л. магданоз
Начин на приготвяне:
Лещата се почиства и измива. 3 чаени чаши вода се слагат в тенджера, като заври, се добавя лещата. Когато лещата поеме водата и набъбне, се спира огънят. После се добавя булгурът и се бърка, докато се смеси с лещата. Сместа се затваря с капак и се чака 20 минути да поомекне булгурът, който се сварява в парата на самата леща. Докато се чака сместа, на котлона се слага тиган с олио и прибавяте накълцания на ситно лук. След като започне да розовее лукът, добавяте супените лъжици доматено пюре и червения пипер. Бъркате всичко - оформя се сос, който добавяте в тенджерата с лещата и булгура. Ситно нарязвате зеления лук и магданоза ги добавяте в тенджерата. Овкусяваме със сол, кимион и черен пипер на вкус. Оформяме под форма на кюфтенца и ги пържите в олио.
Коментари (0)
Вашият коментар