1 глава карфиол (около 1,4 кг)
4 с.л. брашно
2 скилидки чесън
2 яйца (размер L)
150 г краве сирене
1 връзка магданоз
сол и черен пипер на вкус
олио за пържене
За соса:
400 г домати на кубчета от консерва
2 скилидки чесън
1 с.л. олио
1/2 с.л. захар
сол и черен пипер на вкус
Карфиолът се разделя на малки розички, които се готвят на пара, докато омекнат. Потапят се в леденостудена вода, след това се отцеждат хубаво. Карфиолът се нарязва на ситно, смесва се с натрошеното сирене, накълцания чесън и ситно нарязания магданоз. Прибавят се яйцата, брашното, сол и пипер на вкус. Трябва да се получи гъста смес, ако е необходимо, се добавя още брашно. Оформят се кюфтета, които се пържат в тиган със сгорещеното олио. След това се поставят върху кухненска салфетка. През това време се приготвя доматеният сос. Скилидките чесън се запържват в олиото за кратко. Наливат се доматите и се варят 10 минути на слаб огън. Подправя се със сол и черен пипер и ако има нужда, малко захар. Кюфтетата се поднасят със соса. По желание украсете с магданоз.
Коментари (0)
Вашият коментар