Напишете дума/думи за търсене

Родопски катми

Необходими продукти:

500 г брашно

2 яйца

1 ч. ч. кисело мляко

1 ч. л. сол

1/2 кубче мая

краве масло и сланина за намазване, сладко, мед и сирене за гарниране

Начин на приготвяне:

1. Маята се разтваря в 2 с. л. топла вода и се оставя да шупне.

2. Брашното се смесва постепенно с 2 ч. ч. топла вода и се замесва гъсто тесто за катми.

3. Прибавят се шупналата мая и солта.

4.Оставя се да втасва около 20 минути, след което се добавят яйцата и киселото мляко.

5. Сачът (тиганът) се нагрява добре и се намазва със сланина.

6. Изсипва се 1 черпак от тестото и се пече от двете страни като палачинка.

7. Готовите катми се намазват с масло и по желание се гарнират със сирене, мед или сладко.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X