Напишете дума/думи за търсене

Домашно руло с мармалад

Необходими продукти:

4 яйца
12 с.л. захар
4 с.л. прясно мляко или вода
12 с.л. брашно
10 г бакпулвер
За сиропа:
1 ч.ч. вода
1 ч.ч. захар
1 прахче ванилия
За пълнежа:
пудра захар
мармалад по ваш избор

Начин на приготвяне:

Разбийте много добре яйцата и захарта и добавете прясното мляко, а след него лъжица по лъжица брашното, смесено с бакпулвера. Намажете правоъгълната тава с мазнина и застелете с хартия за печене. Сипете сместа за блата и леко загладете. Сложете да се изпече в загрята на 180 градуса фурна за около 15 минути или докато хване приятен златист загар. Смесете всички съставки за сиропа и сложете да поврят в тенджера на котлона. Оставете сварения сироп да се охлади. Обърнете блата върху влажна кърпа и леко отделете хартията. Надупчете го внимателно с вилица и старателно го сиропирайте, без да прекалявате. Намажете равномерно с мармалада и завийте стегнато руло с помощта на кърпата. Готовото сиропирано руло с мармалад се поръсва с пудрата захар и се поднася охладено.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X