Напишете дума/думи за търсене

Пилешки пай със зеленчуци

Необходими продукти:
Сварено пилешко, нарязано на хапки, кори за баница, 130 мл (3 с.л.) зехтин, 3 стръка праз (само бялата и светлозелена част) нарязани на едро, 2 стръка целина нарязани на едро, 2 големи моркови нарязани на дебели кръгчета, 1 голям картоф, нарязан на парчета, 1 чаша гъби нарязани на едро, 3 с.л. брашно, ? ч.л. сушена мащерка стрита, 1 кубче пилешки бульон разтворен в 500 мл вода, 1 чаша грах, 1 яйце разбито с 1 лъжица мляко за глазура.

Начин на приготвяне:
1. В умерено загрята тенджера се сгорещява зехтина. Добавя се праза, целината, морковите и картофа. Запържва се 5 мин., като леко се разбърква. Прибавят се брашното, мащерката и солта и се разбърква. Прибавя се бульона. Вари се докато се сгъсти. Добавя се пилешкото месо и граха. Прехвърля се в тавичка с диаметър 23-25 см. Оставя се да изстине до стайна температура.

2. Покрива се тавичката с кората, отгоре се правят нарези да излиза парата, намазва се с глазурата.

3. Пече се в предварително загрята фурна на 200 градуса 20-25 минути, докато плънката започне да се надига и кората и кората се препече до златистокафяво. Остава се 10 мин преди да се сервира.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X