Авокадото, наричано още “алигаторска круша” е тропически плод, използван най-често като зеленчук в предястия и салати. Богато е на ненаситени мазнини, които му придават маслена консистенция и вкус на ядки.
Използвайте пюрето от авокадо за приготвяне на сандвич от брюкселско зеле и нарязани зеленчуци, овкусени със сол и пипер и поставени в хлебен джоб от пълнозърнесто брашно.
За приготвяне на кремообразен дресинг за салати намачкайте с вилица едно авокадо, като го смесвате с обезмаслено кисело мляко, лимонов сок на вкус, сол и лют сос.
Опитайте този сок: в кухненски робот разбийте авокадо с прясно мляко, малко мед и няколко бучки лед.
Авокадо за десерт? Намачкайте на пюре един пресен плод, добавете малко захар или мед и лимонов сок. Получавате бърз и лек мус. Гарнирайте с няколко опечени бадема.
Коментари (0)
Вашият коментар