Необходими продукти:
400 г брашно от лимец
280 мл вода (топла)
1 пакетче суха мая (10 г)
1 с. л. зехтин
1 ч. л. морска сол
1 ч. л. сух чесън
1/4 ч. л. сух розмарин
брашно за поръсване и разточване.
Начин на приготвяне: Маята се разтваря в 280 мл топла вода и се разбърква. В купа се смесват брашното, сухият чесън, розмаринът, зехтинът и солта. Налива се водата с маята и се замесва меко тесто, което се слага в купа, поръсва се с брашно и се оставя да втаса. След това се разточва върху набрашнен плот на тънка кора. Нарязва се на тънки лентички. Усукват се и се подреждат в тава. Оставят се 30 минути, покрити с кърпа. Мажат се със зехтин и се поръсват с морска сол. Пекат се около 10 минути на 180 градуса.
Коментари (0)
Вашият коментар