Необходими продукти:
500 г брашно
20 г прясна мая
чаена лъжичка захар
2 с. л. олио
250 мл топла вода
половин лъжичка сол
150 г твърдо сирене
150 г кашкавал
50 г краве масло
Начин на приготвяне:
Брашното се пресява в купа.
Маята, заедно с чаена лъжичка захар се разтваря в 50 мл. топла вода.
Като набъбне се добавя в брашното, заедно с половин чаена лъжичка сол и две супени лъжици олио.
Постепенно се налива топлата вода. Замесва се тесто, което се събира на топка.
Разтопява се маслото, намазва се кръгла или правоъгълна тава за печене и се разстила тестото.
Отгоре се поръсва обилно с настърганото сирене и настъргания кашкавал. Пече се в умерена фурна 25-30 минути.
Сервира се топла, накъсана на парчета, и поръсена с розмарин.
Коментари (0)
Вашият коментар