Необходими продукти:
4 x 200 г филета от сьомга
500 г броколи
зехтин
сол и черен пипер
за соса:
връзка пресен розмарин, на ситно
сок от 1 лимон
4 с.л. зехтин
сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
1. Загрейте фурната на 200°C. Нарежете броколите на ситно.
2. За да направите соса, в хаванче намачкайте розмарина, докато стане на пюре. Прибавете лимоновия сос, зехтина, черен пипер и сол на вкус. С получената смес намажете рибата. Поставете филетата в тава и печете от всяка страна 5 мин, или до готовност.
3. През това време бланширайте броколите за 5 мин. Изцедете и прибавете към розмариновия сос. Сервирайте рибата, поставена върху канапе от броколи.
Витамин В-комплекс в броколито помага за сърдечното здраве. Уникалната комбинация между антиоксиданнти, антивъзпалителни и продетоксикиращи компоненти прави този зеленчук уникална храна в превенцията срещу рака.
Източник: списание "Рецепта за здраве"
Коментари (0)
Вашият коментар