Необходими продукти:
200 г лингуини
1/2 ч.ч. орехи
1 скилидка чесън, на ситно
1 ч.ч. магданоз + за гарниране
1/3 ч.ч. настърган пармезан + за гарниране
4 с.л. зехтин
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1 Сварете лингуините в подсолена вода според инструкциите, написани на пакета. След като се сварят, запазете 1/4 ч.ч. от бульона. Изцедете и оставете настрана.
2 Леко препечете орехите в тиган, след това ги нарежете на парчета. В тенджера задушете чесъна в 1 с.л. зехтин. Добавете магданоза и орехите, бъркайте, за да се смесят вкусовете им. Махнете след минута.
4 Към тях прибавете пастата, останалия зехтин и запазения бульон. Оставете лингуините да се смесят с останалите продукти на слаб огън. Прибавете пармезана и разбъркайте. Сервирайте с магданоз и настърган пармезан.
Черният пипер е добър източник на антиоксидантните витамини С и А. Освен това е богат на каротен, криптоксантин, зеаксантин и ликопен. Тези компоненти помагат за изчистването на свободните радикали от тялото, което е защита срещу някои видове рак.
Източник: списание "Рецепти за здраве"
Коментари (0)
Вашият коментар