Продукти:
500 г кайма (60% телешко и 40% свинско)
1 с.л. олио
1 глава лук (голяма)
4-5 скилидки чесън
3-4 люти чушки (печени)
400 г домати от консерва
200 мл доматен сос
400 г бял боб от консерва
400 г червен боб от консерва
2 дафинови листа
1 ч.л. кимион
сол на вкус
заквасена сметана за гарниране
За салцата:
1 домат
1 зелена чушка
1/2 глава лук
1 люта чушка
зехтин, сол, чесън на прах и пресен кориандър
Начин на приготвяне:
В дълбок тиган се сгорещява олиото. В него се задушават за 15 минути каймата и нарязаните на ситно лук и чесън заедно със 100 мл вода. Бърка се често, докато водата се изпари. Добавят се доматите от консерва, доматеният сос, лютите чушки и подправките и се бърка до сгъстяване на соса.
Прибавят се двата вида боб и ястието се оставя да къкри на тих огън около 1 час. Салцата се приготвя, като доматът, зелената чушка, лютата чушка и лукът се режат на ситно. Смесват се, към тях се прибавят зехтин, сол, чесън на прах и наситнен пресен кориандър и всичко се разбърква добре. Ястието се сервира, гарнирано с лъжица заквасена сметана и лъжица салца.
Коментари (0)
Вашият коментар