Необходими продукти:
500 г макарони
1 яйце
4 с.л. масло
4 с.л. брашно
1 ч.ч. течна готварска сметана
1 1/2 ч.ч. прясно мляко
1 с.л. дижонска горчица
300 г кашкавал
300 г краве сирене (за класическата рецепта използвайте чедър)
черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Макароните се сваряват, като се оставят малко по-твърди. Измиват се със студена вода и се оставят настрани. Кашкавалът и сиренето се рендосват и към тях се добавя разбито яйце. Започваме да приготвяме соса, като разтопяваме маслото и слагаме в него брашното. Разбърква се и се запържва получената каша, докато леко покафенее. После се добавят млякото и сметаната. Продължаваме да бъркаме на средна температура, докато сместа се сгъсти.
Прибавяме една-две лъжици от соса към яйцето при непрекъснато бъркане, за да предотвратим пресичане. След това прибавяме яйчената смес. Добавяме горчица, сол и черен пипер на вкус. Накрая прибавяме сиренето и кашкавала. Объркваме соса и макароните и разпределяме в тавичка, предварително намазана с масло. Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса. Сервирайте с босилеково песто и чери домати.
Коментари (0)
Вашият коментар