Необходими продукти:
8 горни бутчета
200 г краве сирене
200 мл бяло вино
2 печени червени чушки
2 глави лук
4 скилидки чесън
2 с.л. маслинова паста
2 с.л. зехтин
1 ч.л. червен пипер
4 стръка мащерка
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. Лукът се реже на полумесеци, а чушките - на кубчета. Запържват се в сгорещения зехтин. Добавя се накълцаният чесън, запържва се за кратко и се налива виното. Овкусява се с листенца мащерка и сол. Сместа се прехвърля в тава.
2. Пилешките бутчета се овкусяват със сол, черен и червен пипер и се подреждат върху соса с кожата нагоре. Тавата се покрива с алуминиево фолио. Пекат се 30 минути в загрята на 200 градуса фурна с вентилатор. След това фолиото се отстранява и бутчетата се пекат още 20 минути. Маслиновата паста се смесва с натрошеното сирене. Месото се поръсва със сместа и се запича за 5 минути.
Коментари (0)
Вашият коментар