Необходими продукти:
1 шаран
5 глави лук
1 ч.ч. олио
5-6 моркова
5-6 домата
5-10 скилидки чесън
1 ч.ч. орехови ядки
1 връзка магданоз
1-2 лимона
1 ч.ч. вода
сол
черен пипер
Начин на приготвяне:
Почиства се шаранът от люспите, хрилете и вътрешностите. Всичко се измива със студена вода, изцежда се и се подправя със сол. В олио с малко сол и вода се слагат нарязаният на филийки лук, морковите, нарязани на ивички, и накрая нарязаните на дребно домати. Добавят се ситно нарязаните орехи, обеленият чесън, един лимон - обелен и нарязан на филийки. Разбърква се добре всичко, подправя се със сол. С така приготвената плънка се напълва шаранът и се зашива. Намазва се с олио и се слага в намазнена тава или гювеч. Върху него се нареждат резенчета домат и лимон, долива се 1 ч.ч. вода и се пече до зачервяване.
Коментари (0)
Вашият коментар