Необходими продукти:
1 франзела
1 скилидка чесън на половинки
1 скилидна счукан чесън
1/2 краставица
1 розов домат
2 с.л. заквасена сметана
1/2 ч.ч. маслини без костилките
100 г прошуто на тънки лентички
зехтин екстра върджин
пармезан за поръсване
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. Нарежете франзелата на филийки и ги запечете във фурната до златисто. Когато ги извадите, ги натъркайте с половинките от чесъна.
2. Докато хлябът се пече, пригответе двете плънки: за доматената обелете домата, премахнете семките и го нарежете на малки кубчета. Обелете краставицата и я нарежете на тънки кубчета също. Разбъркайте сметаната заедно с доматите, краставиците и счукания чесън и подправете със сол и черен пипер на вкус. Поставете плънката върху половината от готовите филийки. Отгоре полейте със зехтин.
3. За другата плънка нарежете на много ситно маслините, поставете ги върху препечените филийки, отгоре сложете прошутото и настържете пармезан.
За още вкусни предложения търсете списание "Рецепти за здраве"
Коментари (0)
Вашият коментар