Необходими продукти:
400 г бутер тесто
2-3 големи ябълки
1 лимон
1 ч.л. сладко
Начин на приготвяне:
1. Измийте ябълките и ги разрежете на половинки. Почистете ги от семките и ги нарежете на тънки дъгообразни филийки.
2. Изстискайте лимона в огнеупорна купа и разбъркайте сока с 1-2 с.л. вода. Потопете ябълките в сока и ги сложете в микровълновата фурна за 3 мин.
3. Разтворете листа бутер тесто и го разточете на тънка кора. Нарежете го на 6-8 ивици с ширина около 6-7 см. Намажете всяка от тях с размитото с малко вода сладко. Подредете ябълковите резени по единия дълъг край на всяка ивица тесто, като ги разположите така, че да не се скриват напълно в тестото. Навийте го внимателно на руло, като придържате леко ябълките. Сложете получените розички във форми за мъфини и печете в предварително загрята фурна на 180°С около 35-40 мин, или до готовност на тестото.
Поръсете охладените розички с пудра захар преди сервиране.
За още вкусни предложения и практични съвети харесайте страницата ни "Рецепти за здраве"
Коментари (0)
Вашият коментар