Пълноценна суперхрана, изобилстваща от витамини, минерали, микроелементи, протеини и омега 6. Въпреки това почти винаги изхвърляме неизползваната част от разрязаното авокадо. Защото е трудно да се запази свежо, даже и в хладилник.
Окислява се бързо заради ензима полифенол оксидаза и губи бързо зеления си цвят. Има няколко начина да отложите потъмняването на авокадото.
Покрийте плътно с прозрачно домакинско фолио и съхранявайте на хладно.
Измиването със студена вода и напръскването с лимонов сок също дава резултат.
Ако оставите костилката на авокадото в неизползваната половина, плодът също ще остане свеж по-дълго време.
Същото важи и ако оставите костилката във вода.
Малък съвет
За да узрее по-бързо авокадото, сложете го в купата с ябълките на стайна температура или го завийте с вестник.
Коментари (0)
Вашият коментар