Необходими продукти:
свинско месо - 1 кг
свински далак - 200 г
свински дроб - черен - 400 г
свински дроб - бял - 400 г
свински бъбреци - 200 г
свинско сърце - 200 г
хляб
черен пипер
сол
джинджифил
кимион
чесън
Начин на приготвяне:
Нарязаното на дребно месо, накиснатият хляб, белият дроб, далакът, черният дроб, бъбрекът, сърцето и подправките се поставят в съд и хубаво се разбъркват.
Измитото с вода и сол дебело черво се пълни с готовата смес и се завързва здраво от двете страни.
В тенджера се налива вода, на дъното се поставя чиния и върху нея се слага напълненото черво. Отгоре се захлупва с още една чиния и се оставя да ври на слаб огън около 2 - 3 часа.
Коментари (0)
Вашият коментар