Напишете дума/думи за търсене

Пилешко руло с шунка

Необходими продукти:

пилешки гърди

250 г шунка

100 г кашкавал

кисели краставички

моркови

сол

червен пипер

черен пипер и

риган

За соса:

50 г масло

1 с.л. брашно

150 мл прясно мляко

Начин на приготвяне:

Изтъняваме пилешките гърди с чукче за месо. Нарязваме продуктите за плънката на филийки. Покриваме месото с резените шунка, кисели краставички, моркови и кашкавала.

Приготвяме соса, като разтопяваме маслото на тиган, към него прибавяме брашното и бъркаме, докато получим хомогенна каша. Добавяме студеното мляко и бъркаме отново до еднородна смес.

Изсипваме соса върху останалите продукти. Навиваме на здраво руло с помощта на фолио.

Печем на 150 градуса за 30 мин.

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адрес [email protected]. За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ

Днешната рецепта - месно руло с богат пълнеж, изпраща Маргарита Иванова.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X