Необходими продукти:
пилешки гърди
250 г шунка
100 г кашкавал
кисели краставички
моркови
сол
червен пипер
черен пипер и
риган
За соса:
50 г масло
1 с.л. брашно
150 мл прясно мляко
Начин на приготвяне:
Изтъняваме пилешките гърди с чукче за месо. Нарязваме продуктите за плънката на филийки. Покриваме месото с резените шунка, кисели краставички, моркови и кашкавала.
Приготвяме соса, като разтопяваме маслото на тиган, към него прибавяме брашното и бъркаме, докато получим хомогенна каша. Добавяме студеното мляко и бъркаме отново до еднородна смес.
Изсипваме соса върху останалите продукти. Навиваме на здраво руло с помощта на фолио.
Печем на 150 градуса за 30 мин.
Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адрес [email protected]. За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
Днешната рецепта - месно руло с богат пълнеж, изпраща Маргарита Иванова.
Коментари (0)
Вашият коментар