Необходими продукти:
1 голяма глава броколи (около 600 г)
1 кг цедено мляко
250 г крема сирене
4-5 с.л. зехтин
връзка копър
сокът на половин лимон
2 скилидки чесън
сол
Начин на приготвяне:
1. Накъсваме главата броколи нa едри розички и нарязваме стъблото на едри парчета. Поставяме първо парчетата от стъблото във вряща, подсолена вода и варим около 5-6 мин. Прибавяме и розичките и заедно варим още 5-6 мин.
2. Прехвърляме в купа със студена вода за 1-2 мин, след което ги оставяме около 30 мин да се отцедят добре.
3. Разбъркваме млякото и крема сиренето заедно със зехтина, сока от лимона, нарязания на ситно копър и пасираната скилидка чесън.
4. Слагаме в купа за пасиране 4-5 лъжици от млечната смес, поставяме отцедените броколи вътре и пасираме - не до хомогенна смес, а ги оставяме на дребни парченца, за да се усещат.
* Прибираме в хладилник за час да се охлади добре салатата.
Коментари (0)
Вашият коментар