Напишете дума/думи за търсене

Парапетинг - термин за запознанства, който вероятно сте изпитвали на гърба си

Съвременните романтични срещи могат да бъдат плашещи. Може да сте готови да се обвържете, но да намерите някого, който иска същото нещо като вас, е много по-трудно от това, което ви обещават сайтовете и фирмите за онлайн запознанства.

Твърде много мозъчни игри има на терена: гоустинг, катфишинг, любовно бомбардиране, зомбинг, бенчинг...
С всичко тези нови прийоми необвързаните започнаха да се уморяват от нездравословния стил на запознанства и искат да променят нещата.
Един от начините е да се научите как да поставяте здравословни граници - дори в ранния етап на запознанства.

Това е, което се нарича парапетинг (от парапет) - нов термин за запознанства за защита на енергията ви, като същевременно поддържате здравословни граници.
Така че вече няма да правите компромиси в дадена ситуация или да се обвързвате с някой, който все още не е сигурен.

Границите са просто начин да задоволите нуждите си.
Създаването на здравословни граници започва с оценка на нуждите ви в пространството за срещи и след това да ги материализирате с думите и действията си."

Така че следващия път, когато се почувствате виновни, че сте споделили това, от което се нуждаете, на първа среща, помнете: това ще даде добър старт на връзката. Поставянето на здравословни граници е трудно, но изтъкването на нуждите ви след месеци връзка с някого може да я застраши. Представете си да откриете на поредната среща, че човекът, с когото излизате, не иска да има деца, докато за вас това е най-важното на света. Това е загуба на време и за двете страни.

Поставянето на граници не означава непременно, че винаги ще получавате това, от което се нуждаете. Страхотно е, че уведомявате другия човек, че не търсите нищо сериозно в момента, но не може винаги да очаквате от него да иска същото.

Парапетингът е просто начин да видите дали наистина сте съвместими с отсрещния.

Когато попитате повечето хора как си представят идеалния партньор за тях, ще отговорят, че трябва да е добре изглеждащ, финансово стабилен, да е във форма...

Но за да продължите една връзка повече от 6 месеца, трябва да оцените нуждите си: кои черти цените най-много в един човек? Какво ще кажете за неговите дългосрочни цели спрямо вашите? След като изясните нуждите си, е време да ги съобщите.


Какво ви дава наличието на граници?

По този начин филтрирате хората, които не са подходящи за вас. Ако за първи път съобщавате границите си, започнете, като говорите за леки граници: На какви срещи предпочитате да ходите? От колко време се нуждаете за себе си, когато сте във връзка?
Не бързайте да говорите за деца или за живеене заедно, освен ако другият човек не поиска от самото начало. Използвайте „Аз" изявления, за да изразите чувствата и нуждите си, за да предотвратите неудовлетворени очаквания или недоразумения в бъдеще.

Не може да сте тези, които говорят за това, от което се нуждаем или може да търпим в една връзка, без да чуваме какво казва отсрещният.

Разбира се, никога не е приятно да чуеш, че потенциалният му партньор не е готов да издигне връзката на следващото ниво, но понякога разбирането на разсъжденията на другия може да ви помогне да избегнете неприязън в бъдеще. За да работи една връзка, и двамата партньори трябва да искат едни и същи неща и да имат сходни идеи за бъдещето.

Понякога двама души не искат едно и също нещо – толкова просто. Най-важното е, че сте съобщили своите граници, преди да влезете в пълноценна връзка.
Най-трудната част от поддържането на вашите граници е да се придържате към тях. Изкушаващо е да направите компромис и да пренебрегнете принципите си, когато вътрешно не сте съгласни със ситуацията. Защото колкото повече правите компромиси, толкова повече натиск оказвате върху себе си.

Когато поставяте граници, вие по същество теглите черта между това, което е приемливо, и това, което не е, и когато се придържате към тези граници, вие подсилвате тази линия и показвате на вашата половинка какво искате и какво не толерирате.

Прилагането на тази предпазна тенденция може да не доведе до успех на срещите за една нощ.
Но това ще донесе положително, дългосрочно въздействие върху цялостния ви любовен живот. Ще уважавате себе си и нуждите си и няма да се обвържете с някого въз основа на емоции, вместо на истинска съвместимост.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X