Напишете дума/думи за търсене

Защо бета глюканите са незаменими и пазят от грип

Все по-често чувате покрай себе си подсмърчащи и кашлящи хора, нали?
Пазите устата и носа си в градския транспорт, щом някой кихне близо до вас?
Есента неминуемо носи със себе си настинки, хреми и други здравословни неразположения. 
С какво да подсилим имунитета не само на децата, но и този на порасналите?

Бета глюканите са съединения с естествен произход, които подпомагат естествените защитни механизми в тялото и допринасят за нормалното функциониране на имунната система. Те са група полизахариди, които изграждат целулозата, скорбялата и гликогена. Съдържат се в клетъчната стена на овеса, дрождите, някои гъби и житни растения. Бета глюканите имат имуностимулиращи свойства при вирусни и бактериални инфекции. Предпазват имунната система от оксидативни нарушения и повишават нейната ефективност по естествен път. Подходящи са за хора с автоимунни заболявания и алергии. Помагат значително на страдащи от алергичен ринит, хронични вирусни инфекции, както и при антибиотично лечение.

Познати са на медицината като сигурно средство за противотуморна защита.

Важно е да се приемат от хора, изложени на хроничен стрес, често боледуващи, в период след сериозни заболявания, при продължителни и тежки терапии. А като профилактика са добре дошли за тези, които работят в обществената сфера и са в постоянен контакт с вирусоносители и болни. Полезни са и са активно спортуващи или за подложени на тежка физическа работа.


Защо са незаменими?

При вирусни инфекции те повишават продукцията и активността на Т-лимфоцитите, които заедно с активираните микрофаги атакуват и унищожават вирусите.

При болни на химиотерапия ускоряват възстановяването на кръвотворната система и намаляват риска от инфекции, когато организмът е в тежка интоксикация.
Стимулират NK клетките – естествените клетки убийци, които разпознават и убиват туморните клетки.

Понижават нивото на „лошия" холестерол и повишават нивото на „добрия" холестерол в кръвта, и така повишават качеството на живота.

Ускоряват оздравителните процеси при кожни заболявания и рани.

Подмладяват кожата.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X