Напишете дума/думи за търсене

Скандалът е полезен. Да се конкумира с мярка

Всеки домашен скандал е повод за тъжен размисъл. Той далеч не е най-приятната партньорска интеракция, но в него има извратена доза рационалност. Има порция истина, половин купичка страст, парче загриженост, щипка страх и няколко бутилки пенлива непримиримост. Звучи ли ви достатъчно пикантно за вечеря? Заповядайте на масата. Само приберете оръжията за физическа разправа. Това не е по правилата. И консумирайте умерено.

Е, не могат ли две разумни същества да се разберат тихо и цивилизовано? Нужно ли е виковете да се чуват в съседния квартал, за да се реши веднъж завинаги, че седалката за тоалетната чиния трябва да е спусната? Уви, да, и това няма нищо общо с чинията.

Скандалът освобождава напрежението и в него се ражда истината

Караниците между партньорки се разгарят по традиция за дреболии. Но нерядко изместват фокуса си към важните неща във връзката и се възпламеняват в тяхно име. Това не означава, че мухата се превръща в слон. Нито, че положението на тоалетната дъска е показателно за това кой от двамата обича повече. Факт е, под парата на емоциите човек е склонен да си каже всичко, което му е натежало и да се разтовари. Пък и с един скандал може да научиш повече за човека срещу теб, отколкото за цял живот.

Фокусира вниманието на партньорите един към друг и убива инерцията

Нека си признаем, понякога забравяме за човека до себе си. Прибираме са у дома по късна доба, вечерята отдавна е изстинала заедно с темите от деня, които си е струвало да бъдат отразени в дискусия. Пускаме измръзнало краче в търсене на топлото между завивките, а там е по-ледено отвсякога. И така до следващия ден. Плановете за уикенда се оказват индивидуални, а клавиатурите от двете страни на спалнята умора нямат. Може би има двойки, които се наслаждават на подобно блажено съквартирантство с любимия. Но в повечето случаи всичко е до време. Всяка връзка има нужда от малко катаклизми и адреналин. Как иначе да разберем, че е още си я бива и е жива.

Спонтанното покачване на градусите в отношенията е знак, че ви пука

Не бихте се скарали с някого, който не представлява интерес за вас и не ви е важен. Бихте го отминали вероятно с безразличие или с молбата да не ви досажда без да се замисляте за последствията.
Според стара притча хората крещят в яда си, защото се чувстват раздалечени и се налага да викат, за да могат да се чуят. А нима това не ги сближава? Който може да се кара пламенно, сигурно може и да обича пламенно. Безоблачно не значи слънчево.

-----
- Средностатистическата двойка разменя остри реплики по 7 пъти на ден
- Парите са основната причина за семейните скандали
- Липсата на чуваемост между партньорите, сексът и разпределението на домашните задължения са в първата петица

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X