Напишете дума/думи за търсене

Тарт с малини и зелен чай

необходими продукти за тестото:

1 ч.ч. пудра захар
1 3/4 ч.ч. брашно
щипка сол
8 с.л. меко обезсолено масло
1 яйце

за пълнежа със зелен чай:
1 1/2 ч.ч. бита сметана
5 с.л. захар
60 г крем сирене
2 с.л. зелен чай на прах
1 ч.ч. заквасена сметана
1 ч.л. желатин на прах

за топинга:
200 г накиснати и белени бадеми
500 г малини
свежи листа мента

начин на приготвяне:
1 За да направите тестото, пресейте заедно захарта, брашното и солта. Сложете маслото в блендера и пулсирайте, докато стане на гладка каша. Прибавете към него брашнената смес, добавете яйцето и пулсирайте, докато се получи хомогенно тесто. Увийте го в домакинско фолио и приберете в хладилника поне за час.
2 Намажете кръгла тавичка и разпределете половината тесто по дъното и стените. Оставете в хладилника за половин час.
3 Загрейте фурната на 180°С. Сложете върху тестото сух ориз или боб, за да го държи залепнало за формата. Покрийте с алуминиево фолио. Печете 15 мин, махнете зърната и фолиото и печете още 15 мин.
4 За да направите пълнежа, сложете 1/2 ч.ч. заквасена сметана и поръсете с желатина, за да омекне. На средно ниска температура смесете 1/2 ч.ч. заквасена сметана, крем сиренето, захарта и зеления чай на прах да къкрят. Бъркайте, докато се получи гладка смес.
5 Смесете топлата зеленочайна микстура с желатиновата смес и разбъркайте до гладкост. Оставете да изстине.
6 Разбийте битата сметана с останалото количество заквасена сметана. Изсипете към изстиналата смес със зеления чай.
7 Преди да сервирате, аранжирайте с малините, бадемите и ментата. Ако имате достъп до магазини, които предлагат по-екзотични плодове, бадемите може да замените с личи.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X