Напишете дума/думи за търсене

Видове пластмаса, които трябва да избягваме

Конвенционалните пластмаси съдържат много добавки, като стабилизатори, пълнители, пластификатори, забавители на горенето и — напоследък — антимикробни средства (1, 5).

Тези пластмасови продукти на петролна основа не са биоразградими, което означава, че не се разграждат до естествени вещества.

Вместо това те се разпадат на фрагменти, известни като микро- и нанопластмаси, които замърсяват околната среда и заплашват естествените екосистеми и човешкото здраве (1, 2, 3, 8).

Докато тези добавки могат да произведат по-желан пластмасов продукт, който позволява съхранение и транспортиране на храни, химикалите, които съдържат, водят до замърсяване и увеличават риска от ендокринни разстройства и рак при хората (1, 11, 18).

Ето 3 пластмаси на петролна основа, които трябва да избягвате.

1. Пластмаси за еднократна употреба
Сламки, бутилки за напитки, капачки за бутилки, чаши от стиропор и найлонови торбички са най-често срещаните, неустойчиви и неподходящо изхвърляни пластмаси за еднократна употреба.

Океаните и крайбрежните райони са особено предразположени към щетите, причинени от пластмаси за еднократна употреба, както е илюстрирано с Голямото тихоокеанско петно ​​за боклук - натрупване на пластмасови отпадъци в Тихия океан между Япония и Хавай.

2. Пластмаси с BPA
Бисфенол-А (BPA) е добавка за пластификатор, използвана за производството на поливинилхлорид (PVC), материал, използван в много пластмасови продукти (10 Доверен източник).

BPA не само се натрупва в околната среда, но и мигрира от опаковката на храната към самата храна. При поглъщане може да увеличи риска от безплодие, синдром на поликистозни яйчници (PCOS) и други метаболитни нарушения (10 Доверен източник).

3. Пластмасови контейнери за храна за вкъщи
Широкото използване на контейнери за еднократна употреба допринася за големи количества отпадъци, които водят до замърсяване и токсини в околната среда (19 Доверен източник).

Колкото и да обичаме нашите огромни големи контейнери за закуски, ние също осъзнаваме необходимостта от намаляване на размера и носене на порции с удобни размери, докато сте в движение. Така че персоналът тук в Best Express Foods обединява нашите глави и закуски, за да излезе със списък с екологични начини за опаковане и съхранение на любимите ви лакомства.

Преди да се потопим, бихме искали да отбележим, че нашата опаковка (която е направена от рециклирани бутилки) може да се рециклира. Така че, независимо дали решите да декантирате, замразите или разпределите съдържанието, ви молим да рециклирате нашите опаковки и да продължите цикъла!


СИЛИКОНОВИ ЧАНТИ ЗА МНОГОКРАТНА УПОТРЕБА
Цветни и лесни за контрол на порциите пластмасови и силиконови торбички за многократна употреба са идеални за съхранение на нашите малки хапки. Една порция Paleo Bites се побира перфектно в торбички с джобен размер, докато малко по-големите, които лежат плоски, са чудесни за съхранение на по-големи закуски като нашите Sunrise Energy Bars. За по-меки лакомства, като нашите Aussie Bites и Coconut Bites, ние предпочитаме торбички за многократна употреба с възможност да се изправят сами, тъй като те вършат по-добра работа за запазване на по-крехкото съдържание.

Почистването на пластмасови или силиконови торбички за многократна употреба не е по-трудно от миенето на ежедневни съдове. Просто изплакнете със сапунена вода и избършете или оставете отворена да изсъхне. От нашата употреба не видяхме петна или обезцветяване при ежедневна употреба.

Тъй като това решение за съхранение е доста малко, открихме, че най-доброто приложение е за ежедневна закуска, особено по време на училище или работно време. Като просто опаковате няколко палео хапки или блокчета в една от тези торбички, можете почти да си гарантирате по-здравословна следобедна закуска.

СТЪКЛЕНИ СУДОВЕ И БУРКАНИ:
Здрави, сигурни и лесно достъпни, стъклени контейнери и буркани правят отлични капсули за лека закуска. Изкопаваме класическия буркан за съхранение на палео хапки и приготвяне на парфета (разгледайте нашия Instagram за страхотна рецепта!). Стандартните стъклени контейнери за съхранение с щракващи се капаци са идеални за декантиране и замразяване поради техните херметични свойства - нашите закуски могат да бъдат замразени преди отпечатаната дата на годност до 4 месеца, за да се гарантира свежест!

За тези с неравномерно пътуване до работното място в претъпкания градски транспорт, стъклените контейнери са страхотни за предпазване на деликатните закуски от превръщането им в тъжни, гъсти каши. По същия начин, по-малките буркани се побират точно в повечето поставки за чаши в превозни средства, което улеснява избягването на бедствия със закуски за тези, които седят през задръстванията рано сутрин. Насладете се на вашите австралийски хапки и кафе на спокойствие!

Отново, почистването на това екологично решение за съхранение е лесно; изтъркайте, изплакнете, подсушете и е готов за каране още един ден!

МЕТАЛНИ КОНТЕЙНЕРИ:
Друга чудесна алтернатива са съдовете от неръждаема стомана. Големите кутии с винтови капаци са страхотни за декантиране на закуски и поддържането им под ръка на плота. Намерете ги в разнообразие от покрития, цветове и размери, които да отговарят на вашия вкус и сте готови.

По-малките метални кутии и контейнери са чудесни за къмпингуване и походи. Те не само са херметически затворени и изключително лесни за почистване, но е почти гарантирано, че няма да оставят петна или да задържат миризми.

ПЕРГАМЕНТОВА ХАРТИЯ ЗА КОМПОСТИРАНЕ:
Отивате на поход? Отправяте се към фитнеса? Имате ограничено пространство или просто не ви се носи нещо след консумация? Компостируемата пергаментова хартия прави страхотна „опаковъчна хартия" за някои от нашите по-голи барове. Въпреки че не са идеални за нашите по-малки линии за закуски, като Aussie Bites и Paleo Bites, можете да проявите достатъчно креативност, за да ги увиете с канап. Хартията с пчелен восък също върши чудеса!

РЕЦИКЛИРУЕМИ ПЛАСТМАСОВИ ТОРБИ:
Вече много десетилетия ние разчитаме на тези малки чанти за удобство, особено сред семействата. Причината, поради която включваме пластмасови торбички за рециклиране, е защото разбираме, че понякога е добре да се използват, стига да ги използваме с оглед на околната среда. Въпреки че този подход не е най-екологичният, от вас зависи да го направите такъв. Нашата препоръка е да използвате тези торбички няколко пъти, преди да ги хвърлите в контейнера за рециклиране. Пластмасата няма да се разгради след измиване в малко сапунена хладка вода — те могат да издържат много дълго време, но ако я използвате със същата закуска, просто изчеткайте трохите преди повторно опаковане е всичко, което трябва да направите. Найлоновите торбички са си спечелили лоша репутация, но тяхната по-екологична вариация е фантастичен вариант за тези с по-малък бюджет. Единственият недостатък е, че тези чанти не предлагат много защита - все пак са направени от тънка, мека пластмаса. Въпреки това, поради техния размер, те са чудесно допълнение към всяка ежедневна чанта за обяд.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X