Какво ви е необходимо:
- 1 кг свинско месо;
- 300 мл. червено вино;
- 1 глава лук;
- 4 скилидки чесън;
- 1 морков;
- 1 зелена чушка;
- 2 стръка целина;
- 1/2 кг гъби;
- 6 с.л. олио;
- 4 с.л. доматено пюре;
- 2 с.л. брашно;
- дафинов лист;
- пресен магданоз;
- червен пипер;
- сол.
Начин на приготвяне: Нарежете свинското на парчета и го запържете от всички страни за няколко минути. Отстранете месото от тигана. Поставете го на домакинска хартия, за да се отцеди от мазнината. На мястото на месото в тигана се слагат нарязаните на ситно лук, моркови, чушки и целина. Запържете за няколко минути, докато омекнат, и към тях добавете виното. Овкусете със сол, червен пипер и дафинов лист. Щом виното се изпари, добавете доматеното пюре и малко вода. Разбъркайте и прехвърлете ястието в дълбока тенджера заедно със свинското. Долейте вода, така че да покриете месото. Варете около 20-30 мин, след което добавeте нарязаните на ивици гъби и нарязаните на ситно магданоз и чесън. Оставете ястието да къкри още 40 мин до пълното омекване на месото. Малко преди да е готов виненият кебап, го сгъстете с размито в малко вода брашно.