Какво ви е необходимо:
- 1 малка тиква сорт “Матилда”;
- 150 г прошуто на слайсове;
- 100 г синьо сирене;
- 1 шепа микс малки зелени салати;
- 4-5 гриловани маслини;
- 1 глава чесън;
- 1 ч.ч. бяло вино;
- 1 ч.ч. вода;
- 1 к.ч. орехи;
- 1 к.ч. червени боровинки;
- сол;
- черен пипер;
- зехтин
Начин на приготвяне: Загрейте фурната на 200°. Измийте добре кората на тиквата. Разрежете я по дължина и почистете от семките. Намажете я с малко зехтин. Поръсете с черен пипер и сол. Поставете парчетата тиква в тава за печене. Разрежете главата чесън наполовина. Едната полови[1]на сложете в тавата, а от другата извадете скилидките, смачкайте ги и ги разпределете в двете половини на тиквата. На дъното на тавата сложете 1 ч.ч. вода и 1 ч.ч. бяло вино. Изпечете тиквата, докато омекне. Веднага след като я извадите от фурната, я напълнете със синьото сирене, прошутото, микса от зелени салати, червените боровинки и орехите. Сервирайте с охладено бяло вино Kabile Chardonnay & Sauvignon Blanc.