Напишете дума/думи за търсене

ферментация

;
Как е най-полезно да се консумират овесените ядки

Как е най-полезно да се консумират овесените ядки

Най-напред имайте предвид, че трябва да купувате сурови овесени ядки и да ги миете преди ползване, за да премахнете всякакви отпадъци в тях. Не се хвърляйте на иначе вкусните купешки мюслита

Как да си направим суперполезната комбуча у дома

Как да си направим суперполезната комбуча у дома

Комбуча е подсладен чай, който след това се ферментира с помощта на „скоби“. „SCOBY“ всъщност е съкращение от „симбиотична култура на бактерии и дрожди“

Водният кефир е пълен с пробиотици и се прави за минути

Водният кефир е пълен с пробиотици и се прави за минути

Водният кефир е напитка, в която ще се влюбите, а тялото ви ще е благодарно заради нейните силни здравословни качества. Това е ферментирала напитка, подобна на комбуча – обикновено леко газирана

Ферментирала чеснова паста - здравословно и уникално вкусно

Ферментирала чеснова паста - здравословно и уникално вкусно

Многократно сме писали за необятната полза от ферментиралите храни, а днес ще ви запознаем с една от най-вкусните от тях - ферментиралата чеснова паста

Тази напитка контролира високото кръвно налягане и холестерола

Тази напитка контролира високото кръвно налягане и холестерола

Кефирът е пробиотичен продукт. С две думи, тази напитка е резултат от ферментация. Този процес позволява развитието на редица полезни за здравето бактерии

Квас от цвекло

Квас от цвекло

Квасът от цвекло се пие за укрепване на имунната система, пречистване на кръвта, срещу умора и премахване на камъни в бъбреците, лечение на алергии и храносмилателни разстройства

Суперлесен начин да си направите кисело зеле

Суперлесен начин да си направите кисело зеле

Изобщо няма да повтаряме за пореден път неизменните ползи от ферментиралите храни. В сезон като този те са задължителни за всеки член на семейството. А киселото зеле традиционно не слиза от семейното

Медовина – любимата напитка на есента

Медовина – любимата напитка на есента

Медовината е леко алкохолна напитка, която е изключително подходяща за есенно-зимния сезон. Тя се получава, когато оставим захарите в меда да ферментират

X