Напишете дума/думи за търсене

ферментация

;
Тази напитка контролира високото кръвно налягане и холестерола

Тази напитка контролира високото кръвно налягане и холестерола

Кефирът е пробиотичен продукт. С две думи, тази напитка е резултат от ферментация. Този процес позволява развитието на редица полезни за здравето бактерии

Как е най-полезно да се консумират овесените ядки

Как е най-полезно да се консумират овесените ядки

Най-напред имайте предвид, че трябва да купувате сурови овесени ядки и да ги миете преди ползване, за да премахнете всякакви отпадъци в тях. Не се хвърляйте на иначе вкусните купешки мюслита

Как да си направим суперполезната комбуча у дома

Как да си направим суперполезната комбуча у дома

Комбуча е подсладен чай, който след това се ферментира с помощта на „скоби“. „SCOBY“ всъщност е съкращение от „симбиотична култура на бактерии и дрожди“

Водният кефир е пълен с пробиотици и се прави за минути

Водният кефир е пълен с пробиотици и се прави за минути

Водният кефир е напитка, в която ще се влюбите, а тялото ви ще е благодарно заради нейните силни здравословни качества. Това е ферментирала напитка, подобна на комбуча – обикновено леко газирана

Ферментирала чеснова паста - здравословно и уникално вкусно

Ферментирала чеснова паста - здравословно и уникално вкусно

Многократно сме писали за необятната полза от ферментиралите храни, а днес ще ви запознаем с една от най-вкусните от тях - ферментиралата чеснова паста

Квас от цвекло

Квас от цвекло

Квасът от цвекло се пие за укрепване на имунната система, пречистване на кръвта, срещу умора и премахване на камъни в бъбреците, лечение на алергии и храносмилателни разстройства

Суперлесен начин да си направите кисело зеле

Суперлесен начин да си направите кисело зеле

Изобщо няма да повтаряме за пореден път неизменните ползи от ферментиралите храни. В сезон като този те са задължителни за всеки член на семейството. А киселото зеле традиционно не слиза от семейното

Медовина – любимата напитка на есента

Медовина – любимата напитка на есента

Медовината е леко алкохолна напитка, която е изключително подходяща за есенно-зимния сезон. Тя се получава, когато оставим захарите в меда да ферментират

X