Напишете дума/думи за търсене

полезна

;
Най-добрите и най-лошите съставки за смути

Най-добрите и най-лошите съставки за смути

В зависимост от това какво смесвате, смутито може бързо да се превърне в здравословна бомба или обратното, във вредна такава. Смутито е страхотен начин да увеличите приема на плодове и зеленчуци

Продукти, които неутрализират гъбичките

Продукти, които неутрализират гъбичките

Candida albicans са често срещани гъби от рода Candida, които принадлежат към „опортюнистичната” микрофлора. Те постоянно присъстват на кожата и лигавиците

Неочакваната полза на ракията за здравето (+рецепта)

Неочакваната полза на ракията за здравето (+рецепта)

Учени от БАН и медицинския университет в София съвместно с техни колеги от Копенхаген и Берн откриха, че ракията е изключително полезна за здравето. Българската напитка

Какво се случва с тялото, ако ядем папая веднъж седмично

Какво се случва с тялото, ако ядем папая веднъж седмично

Христофор Колумб е първият, който определя папаята като „плодът на ангелите“. Съгласяваме се без убеждаване, тъй като ползите, които носи на човешкото тяло, са безчет

Ани Стойчева: Консумирайте ферментирали храни

Ани Стойчева: Консумирайте ферментирали храни

Ани Стойчева е сертифициран Health Coach към Института за интегративна нутриционистика в САЩ и автор на блога Statera Lifе. Тя разяснява кои пробиотици са психобиотици и как могат да влияят

Медовина – любимата напитка на есента

Медовина – любимата напитка на есента

Медовината е леко алкохолна напитка, която е изключително подходяща за есенно-зимния сезон. Тя се получава, когато оставим захарите в меда да ферментират

10 продукта, които ще направят празничната вечеря полезна

10 продукта, които ще направят празничната вечеря полезна

Фразата, че всичко вкусно е вредно, отдавна е призната за мит. Истината е, че празничните трапези може освен апетитни, да са много по-полезни, отколкото предполагате

По какво си приличат агнешкото и рибата

По какво си приличат агнешкото и рибата

Полезните мазнини обясняват защо наричат това месо сухоземна сьомга. Познавачи казват, че различават безпогрешно хубавото агнешко още в магазина по цвета на тлъстинките му.

X