Напишете дума/думи за търсене

зелен

;
Хранителни алергии: какво трябва да знаем

Хранителни алергии: какво трябва да знаем

Съществува мнение, че през лятото и есента, когато сезонните плодове и зеленчуци са най-достъпни, настъпва пикът на хранителните алергии. Мащабът на разпространение на това заболяване обаче е силно

Да пестим, като се грижим правилно за плодовете и зеленчуците

Да пестим, като се грижим правилно за плодовете и зеленчуците

По традиция празниците са време, което прекарваме вкъщи със семейството. Часовете на топло и уютно у дома обаче са свързани с ангажимента да се подсигури трапеза и да се напазарува в аванс.

В кои храни има най-много нитрати

В кои храни има най-много нитрати

В резултат на многочислени тестове учени са изчислили кои плодове и зеленчуци съдържат най-голямо количество нитрати, тежки метали и други вредни вещества.

Цветът на храната има значение за здравето

Цветът на храната има значение за здравето

Още бабите ни са знаели, че поне три цвята на масата гарантират здраве и дълголетие. Учените днес обясняват защо е така и добавят, че цветовете трябва да бъдат поне пет.

Най-добрите зеленчуци на пазара сега

Най-добрите зеленчуци на пазара сега

Пролетта е цветен сезон. Освен в новите ни дрехи, цветовете се проявяват и по пазарите, където свежите зеленчуци се надпреварват да ни привлекат вниманието. Сред тях има истински звезди.

Правилните зеленчукови и плодови комбинации за слабеене

Правилните зеленчукови и плодови комбинации за слабеене

Въглехидратните и киселите храни не трябва да се приемат на едно и също хранене. Според д-р Пърси Хоу от Харвардския медицински университет плодовите киселини не само пречат на смилането на

Маски за красива кожа от природата (+рецепти)

Маски за красива кожа от природата (+рецепти)

Топлото време е най-подходящо да поглезите кожата си с домашно приготвени маски. Особена свежест ще огрее кожата ви, щом продуктите са директно от градината.

Стефания Колева: Не пренебрегвайте билките

Стефания Колева: Не пренебрегвайте билките

Актрисата готви всеки ден и използва само естествени растителни мазнини - ядки, авокадо и зехтин Кулинарните търсения на актрисата Стефания Колева започнали още от невръстна детска възраст.

Внимавайте с преяждането

Внимавайте с преяждането

Отрупаните празнични трапези ни приканват, но има трикове, с които съдържанието им да не се изсипе в стомаха ни, да преядем и след това празникът ни да се помрачи.

Няма да познаете тези плодове и зеленчуци

Няма да познаете тези плодове и зеленчуци

Прадедите ни няма да познаят храните в чинията ни, ако ги видят днес Ако нашите прадеди можеха да видят плодовете и зеленчуците, които слагаме в чинията си днес, нямаше въобще да ги разпознаят.

X