Едно от нещата, които очакваме всяка година, са коледните бисквитки. Разбира се, може да правим дребни сладки по всяко време на годината, но нищо не ги прави по-вкусни от приповдигнатия коледен дух.
Предлагаме ви някои от нашите любими съвети, свързани с приготвянето на коледните сладки. Със сигурност не само семейството ви, но и Дядо Коледа ще бъде впечатлен.
Запазете изгорелите сладки
Всеки готвач е преживявал ужаса на изгорените бисквитки поне веднъж. Дори и да изгорите една партида, не я изхвърляйте, а с помощта на рендето махнете препечените участъци. Никой няма да разбере.
Глазура
Отидете в магазина и купете празни пластмасови шишета, в които да сложите готовата глазура. Направете дупка на капачката и глазирайте без опасност да омажете и себе си, и кухненската маса. Но ако имате подръка пош, също ще свърши работа.
Използвайте шаблони
Те може да са от изрязана хартия, салфетка или хартиена дантела. Поставете шаблона върху сладките и поръсете с какао и пудра захар. След като махнете шаблона, ще остане само красивият дизайн.
Шоколад
Използвайте шоколад, разтопен шоколад. Той е лесен начин да накарате обикновените сладки да изглеждат фантастични. Може да потапяте половината от бисквитката в разтопен шоколад или да поръсите с него горната й част. Използвайте какъвто и да е вид шоколад – млечен, тъмен и бял. Ако изберете бял шоколад, бихте могли дори да добавите капка или две зелена или червена боя за храна. Направете бисквитките по-екстравагантни, поръсвайки с празнични поръски шоколода, преди да стегне.
Пазете сладките пресни
Може лесно да запазите свежестта на бисквитите, поставяйки между различните редове арабски хлебчета. Влагата в тях ще помогне да запазите сладките в съвършен вид, докато са в кутията за сладки. За най-добри резултати поставете слой бисквитки, слой пергаментова хартия, арабско хлебче, отново слой пергаментова хартия.
За още вкусни предложения и практични съвети харесайте фейсбук страницата ни „Рецепти за здраве“.
Коментари (0)
Вашият коментар