Напишете дума/думи за търсене

Сьомга със зелен фасул и сос от хрян

необходими продукти:

200 г зелен фасул
800 г филе от сьомга
5 с.л. паста от хрян
сокът и кората на 1 лимон
пресен лук на ситно
1 скилидка чесън на ситно

начин на приготвяне:

1. За да приготвите пастата от хрян, смесете 1 ч.ч. заквасена сметана, 1/4 ч.ч. настърган хрян, 1 с.л. дижонска горчица, 1 ч.л. бял винен оцет, ? ч.л. сол, 1/4 ч.л. прясно смлян черен пипер.
2. Приготвената смес разбъркайте с останалите подправки.
3. Осолете леко фасула и го сложете да се задуши.
4. Овкусете рибата със сол и черен пипер и изпече в горещ тиган от двете страни за няколко минути.
5. Изсипете част от дресинга върху фасула, докато е още топъб, и сервирайте с печената сьомга. Отгоре поръсете с останалия сос.

Пастата от хрян е чудесно допълнение към пушената скумрия. Тази подправка е традиционна за печено телешко, но добре комуникира и с печено цвекло.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X