Портокалов с текила
5 мин
1 порция
Изсипете във висока чаша 30 мл текила бланко, 90 мл портокалов сок, 30 мл газирана вода с вкус на лимон и 10 мл гренадин. Разбъркайте добре и добавете лед. Украсете с резен лимон и сервирайте веднага.
Портокалово мохито
15 мин
2 порции
Разделете ? портокал на парченца и ги разпределете в 2 чаши. Смесете в купа 60 мл портокалов сок и прибавете няколко накъсани листа мента. Добавете 100 мл ром, 120 мл сода и 60 мл гренадин. Разбъркайте добре и изсипете в чаши. Сложете натрошен лед и сервирайте.
Сангрия със сок от нар
5 мин (без времето за престояване в хладилник)
4–6 порции
Сложете в голям буркан или купа 750 мл червено вино, 2 ч.ч. сок от нар, ? ч.ч. бренди, ? ч.ч. ликьор трипъл сек, ? ч.ч. захарен сироп, ? ч.ч. семена от нар, 1 голям портокал, разделен на парчета, 1 нарязана зелена ябълка, ч.ч. червено грозде. Захлупете и оставете в хладилник минимум за 4 часа. Поднесете сангрията с лед.
Мандаринов с мартини
10 мин
4 порции
Сложете в шейкър 250 мл мандаринов сок, 300 мл мартини (extra dry или bianco) и 100 мл водка. Разбийте. Сложете в подходящи чаши лед (общо 10 кубчета) и изсипете съдържанието на шейкъра. Преди поднасяне украсете с парченца мандарина и лайм.
Маргарита с червен портокал
2 мин
1 порция
Натрийте ръба на чаша с парче портокал и обърнете чашата върху чинийка със сол. Сложете в шейкър 85 мл сок от червен портокал, 55 мл текила, 30 мл трипъл сек и малко сироп от агаве (продава се в био магазините). Разбийте за 15 сек. Сложете в чашата няколко кубчета лед и изсипете коктейла. Украсете чашата с кръгче портокал.
Мандаринов с розмарин
5 мин
1 порция
Напълнете подходяща чаша с лед, прибавете сока от ? малък лимон, 2 мандарини, 15 мл трипъл сек и 45 мл водка. Разбъркайте. Украсете със стрък розмарин и малко анасон по желание. Поднесете веднага.
Коментари (0)
Вашият коментар