Необходими продукти:
500 г чушки
200 г краве сирене
8 яйца
4 с.л. брашно
2 патладжана
1 глава лук
1 скилидка чесън
1/2 връзка магданоз
1 ч.л. бакпулвер
20 мл зехтин
сол
черен пипер
Начин на приготвяне:
Изпичаме чушките и патладжаните, обелваме ги и ги нарязваме на едро. Наситняваме лука и чесъна и ги запържваме в зехтина.
Разбиваме яйцата много добре със сол и черен пипер на вкус. Прибавяме бакпулвера и брашното и отново разбиваме, така че да няма бучки.
Добавяме запържения лук и чесън, чушките, патладжаните и наситнения магданоз. Разбъркваме.
Покриваме дъното на форма за торта (с диаметър 24 см) с хартия за печене, а стените намазваме със зехтин. Изсипваме сместа във формата и добавяме нарязаното на кубчета сирене. Печем кекса 30 мин в загрята на 180 градуса фурна с вентилатор. Охлаждаме го и сервираме.
Коментари (0)
Вашият коментар