Необходими продукти:
Едри зърна черно и зелено грозде, други плодове по избор с различни цветове – сини и жълти сливи, праскови, круши, банан, цедено кисело мляко, мед, ванилова есенция, ром или коняк, бадеми, натурален шоколад
Начин на приготвяне:
Измиваме хубаво плодовете, отстраняваме костилките и семките и ги нарязваме на парчета.
Сипваме на дъното на прозрачни чаши или десертни купи по малко цедено кисело мляко, подсладено с малко мед и ароматизирано с есенция ванилия, ром или коняк.
Слагаме от парчетата плодове, като ги редуваме по цвят. Отгоре заливаме с част от овкусеното мляко, редим нови плодове и така до запълването на чашите. Най-отгоре сипваме на струйка от разтопения на водна баня шоколад и поръсваме с филирани или настъргани бадеми.
Поднасяме салатата след 4 часа престой в хладилник.
КОЙ ГОТВИ
Румен Петров изпраща лесна рецепта за лек плодов десерт с шоколад и бадеми.
Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адрес [email protected]. За въпроси - тел. 942 25 31.
Коментари (0)
Вашият коментар