Свикнали сме да бъдем „прибрани” и да „запазваме” продуктите „свежи” в хладилника. Има обаче такива, които само могат да бъдат опропастени от ниската температура.
За нищо на света не прибирайте на студено твърдите зеленчуци като картофи, лук, чесън.
Те трябва да дишат, а за картофите не е добра дори студената тераса през зимата.
Ако искате да запазите по-дълго свежия вид на бананите, ананасите и почти всички екзотични плодове, както и на краставиците, тиквичките и доматите, не ги прибирайте в хладилника. Там ще потъмнеят.
Доматите губят от своите полезни свойства на студено, както и вкуса си.
Когато ги държите на открито, не е добре да ги покривате с найлон, много са деликатни.
Няма никакъв смисъл да прибирате лютите сосове на студено, а меда извадете незабавно от хладилника, защото както горещото, така и топлото разваля неговите полезни свойства.
Коментари (0)
Вашият коментар