Напишете дума/думи за търсене

Кои зеленчуци губят полезните си свойства в хладилника

Свикнали сме да бъдем „прибрани” и да „запазваме” продуктите „свежи” в хладилника. Има обаче такива, които само могат да бъдат опропастени от ниската температура.

За нищо на света не прибирайте на студено твърдите зеленчуци като картофи, лук, чесън.

Те трябва да дишат, а за картофите не е добра дори студената тераса през зимата.

Ако искате да запазите по-дълго свежия вид на бананите, ананасите и почти всички екзотични плодове, както и на краставиците, тиквичките и доматите, не ги прибирайте в хладилника. Там ще потъмнеят.

Доматите губят от своите полезни свойства на студено, както и вкуса си.

Когато ги държите на открито, не е добре да ги покривате с найлон, много са деликатни.

Няма никакъв смисъл да прибирате лютите сосове на студено, а меда извадете незабавно от хладилника, защото както горещото, така и топлото разваля неговите полезни свойства.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X