Необходими продукти:
6 филии сух хляб на кубчета
1 връзка зелен лук на ситно
2 скилидки накълцан чесън
1 ч.ч. колбас на ситно
200 г листа от спанак
200 г кашкавал на кубчета
4 яйца
250 мл прясно мляко
сол на вкус
50 г стопено масло
Начин на приготвяне:
1. В тиган задушете за 2-3 минути лука, чесъна и спанака в 1 с.л. масло.
2. В голяма купа смесете хляба, колбаса, кашкавала и задушените зеленчуци. Посолете и разбъркайте.
3. Намажете тавичка с малко масло и изсипете в нея хлебната смес.
4. Разбийте яйцата заедно с млякото. Посолете и залейте пудинга. Най-отгоре полейте с останалото масло.
5. Загрейте фурната на 180?C и изпечете ястието за около 30-35 минути.
Може да замените пресния спанак със замразен. Размразете го и отцедете добре преди да го сложите в ястието.
Източник: списание "Рецепти за здраве"
Коментари (0)
Вашият коментар