Напишете дума/думи за търсене

10 умни начина да използвате пасатора

Разполагате с пасатор вкъщи и не знаете за какво да го използвате? Освен за бебешки пюрета, този уред може да бъде полезен за още много вкуснотии в кухнята. Ще ви дадем 10 полезни идеи какво да правите с него, за да разнообразите семейното меню и да сте още по-бързи в приготвянето на домашни ястия.

За смутита и млечни шейкове

Много хора смятат, че смутита се правят само в специален блендер. Но това далеч не е вярно. Ако разполагате с пасатор, дълбок и тесен съд (например кана) и хубава рецепта, за нула време на масата ви ще се появи млечен шейк или плодово смути за закуска.

Добрата новина е, че тези ножчета се справят и с кубчета лед и замразени плодове, така че възможностите ви са безкрайни.

За разбиване на яйца

Ако омлетите са ви слабост, има как да ги направите много по-пухкави – просто ги разбийте добре с пасатора. Веднага ще забележите, че сместа става не само по-хомогенна, но и по-въздушна. И това ще се отрази на консистенцията на омлети, фритати и дори на обикновените бъркани яйца.

За тесто за палачинки

Вярно е, че сместа за палачинките може да се разбърка съвсем прилично и на ръка. Но ако използвате приставката с ножчетата, за нула време ще получите съвършено разбито течно тесто – пухкаво, ефирно и без нито една буца брашно в него.

За крем-супи

Това е най-добрият уред за съвършено гладка крем супа. Пасирайте я направо в тенджерата, докато е още гореща. Така консистенцията ще стане съвършена.

Внимавайте: за този тип работа е препоръчително да използвате пасатори с метално тяло. Пластмасовите може да не са достатъчно издръжливи.

За бита сметана

Превръщането на сметаната в пухкав, твърд сняг за десерти и напитки може да отнеме доста време, но с ножчетата това става далеч по-бързо. Само не забравяйте, че сметаната трябва да бъде студена!

За майонеза

Вкусът на домашната храна е несравним, но майонезата обикновено е от продуктите, които купуваме готови. Всъщност ви трябват само три съставки, пет минути, хубав пасатор и малко тренировки, за да получите съвършен сос у дома.

За домашно песто

И още един любим сос, който има как да сервирате съвсем пресен. Сложете в буркан зелен босилек, зехтин, кедрови ядки и пармезан и пасирайте. Ако добавите чесън и сол, получавате класическо песто дженовезе, което ухае на лято и Средиземноморие.

За дресинг за салата

Без значение какъв е любимият ви дресинг, той ще стане перфектно смесен само за няколко секунди под остриетата. Просто сложете съставките във висок съд и включете уреда.

За хумус

Сваряването на нахута може да отнеме доста време, но превръщането му в хумус след това е наистина бързо. Особено ако имате подръка уреда с ножчетата – слагате съставките на едно място и смилате за секунди до кремообразно удоволствие.

За доматен сос

Ако имате хубави, вкусни домати, не си купувайте доматен сос от магазина. Нарежете ги и ги разбийте с пасатора, докато всяка малка бучка изчезне. Може да правите това дори в тенджерата. За още по-добър резултат ги обелете и почистете, като оставите само месестата част.

Източник: Pixabay

  • Ключови думи:
X