Напишете дума/думи за търсене

Диаманти в декора - ексценричност или статукво?

Геометричните фигури имат голямо присъствие в домашния декор.

Някои форми са по-често срещани в домашния декор, като квадрати, правоъгълници, кръгове и триъгълници. Други форми, като трапец или диаманти, също имат известно присъствие, но не са толкова често срещани.
Диамантите обаче може да добавят уникален декор към всяка обстановка. Те създават страхотно визуално въздействие и помагат на стаята да се „обедини".
Диамантите може да предложат много за домашния декор.

Винилови стикери за стена
Когато хората разглеждат винилови стикери за стените си, те са склонни да търсят опции, които имат текст или са вдъхновяващи.
Но как се вписват диамантите във всичко това? Как могат да променят визията на стаята? Всъщност може да ги използвате, за да създадете абстрактен декор.
Използвайте диаманти с различни форми и цветове на стената си. Освен това може да ги приложите по два различни начина: да създадете модел на шахматна дъска и да покриете цялата си стена или да ги поставите произволно за ефект на появяване и изчезване.

Дамаска с диамантена шарка
Най-често диамантените шарки се използват за покривки. Те са много често срещани в ресторантите, така че не е изненада, че може да ги намерите и в магазините за декорация на дома, за да имитират външния вид.
Ако използвате възглавници с диамантени шарки, тогава диванът ви трябва да е едноцветен за добър контраст.
Диамантите намират своето място и върху килимите. Точно както в случая с покривките, дизайните могат да бъдат като пачуърк с хроматичен контраст, който предлага неутрален декор.

Други елементи, които могат да използват диаманти, са абажури, огледала, рамки, одеяла, саксии и др.

Плочки за баня
Диамантените керамични детайли за баня са чудесна идея за декор. Представете си отново плочки, подредени в шахматна дъска. Може да използвате 1, 2 или 3 цвята. Освен това плочките са много популярни за подове.
Може също да използвате 3 диамантени плочки заедно, за да създадете 3D изглеждащ куб. С други думи, поставянето на цветовете по определен начин може да създаде 3D ефект . Подът на вашата баня може да изглежда така, сякаш сте го украсили с кубчета.

За да създадете ефекта, имате нужда от хроматичен контраст между вашите диамантени плочки. Всяка страна на куба трябва да е с различен цвят и с различна интензивност на светлината: една от тях трябва да е тъмна, друга трябва да е със среден тон и последната ви плочка трябва да има светъл тон.


Тапети
Тапетите са един от най-добрите ресурси за използване на диаманти в домашен декор. Лесно се нанасят върху стените и изглеждат страхотно във всяка стая.
Но препоръчваме да не покривате всички стени в стаята с диамантени тапети. Може да накара формите да загубят своята същност. Вместо това опитайте да покриете една стена с тях  за да създадете контраст и точното количество диаманти. По този начин те няма да затрупват декора и стаята ще изглежда страхотно.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X