Напишете дума/думи за търсене

6 неща, които интериорните дизайнери никога не правят в собствените си домове

Независимо дали се местите в нов дом или обновявате сегашното си пространство, може да бъде непосилно да решите как точно искате да го декорирате. Цветът на стените изглежда ли твърде тъмен? Всекидневната прекалено ли е пренаселена? Усеща ли се атмосферата положителна и приветлива?

Наличието на добре балансирано пространство не само подобрява външния вид и усещането, но също така създава психологическо въздействие. Точно както чистият дом създава усещане за спокойствие. Същото може да се каже и за добре проектираното пространство.

Грешка №1: Първо избирате цвета на боята на стаята
„Една грешка, която винаги виждам, е как хората първо избират цвета на стените", споделя Наташа Хаберман - интериорен дизайнер, декоратор и собственик на Natasha Habermann Studio.

Тя предполага, че това всъщност трябва да е последната стъпка, когато декорирате дома си. Тъй като има хиляди опции за цвят на боята, тя съветва първо да изберете декора и аксесоарите, които наистина харесвате, и след това да изберете боята въз основа на това. Дори ако знаете, че искате светлосиня стая, е по-лесно да изберете точния нюанс, след като вече имате спалното бельо, килимите и другите декоративни елементи, които искате за пространството.

Може да искате по-ярък и оптимистичен цвят за стая, в която прекарвате дневните часове, като кухня, и по-уютен цвят за мястото, където прекарвате времето си вечер, като спалня.

Грешка №2: Включване на твърде много тенденции
Тенденциите могат да бъдат забавни, но те не трябва да бъдат фокусната точка на вашето пространство.
Тя препоръчва да добавите тенденции чрез по-малки елементи, които може да освежите по-късно, ако решите, като декоративни възглавници, лампи и аксесоари за масички за кафе.

По-големите елементи като дивани са склонни да привличат значително количество внимание в една стая, така че е от съществено значение да изберете обзавеждане, което ще издържи изпитанието на времето.

Вечните артикули обикновено са „класически стилове с историческо значение", докато модерните артикули може да имат уникален, модерен поглед.
Чрез съчетаването на вечен дизайн с модерни акценти може да създадете пространство, което е едновременно стилно и издръжливо.

Грешка №3: ​​Претрупване на пространството с мебели и аксесоари
Не надценявайте естетиката на стаята, като я препълвате с вещи. Придържайте се към семплото, защото твърде много декор, дори красив декор, може да причини стрес и объркване.

Как да разберете дали имате твърде много неща в една стая? Ако е трудно да се движите, без да се сблъскате с мебели, или пространството изглежда разхвърляно, когато влезете, това е добра индикация.
Също така е важно да избягвате претрупването на пространството с определени цветове и шарки. Използването на твърде много тъмни цветове може да ви накара да се почувствате уморени или дори депресирани. Освен това смесването на много различни модели може да създаде хаос.

Най-добре е да ограничите броя на шарките и да намерите идеалния баланс между плътни цветове и забавни щампи.
Помислете дали мебелите, които сте избрали, наистина са функционални за хората, които ще ги използват, и как ще бъдат използвани.

Грешка №4: Пренебрегвате функционалността на дадено изделие
Когато искате да добавите мебел или друг предмет към дома си, важно е не само да помислите как ще изглежда, но и каква цел ще служи.

Маргарита Браво - интериорен дизайнер, декоратор и собственик на собствено дизайнерско студио, обяснява процеса на избор на ново произведение.
„За нещо толкова просто като дивана в хола искам да се уверя, че е удобен, че има правилната опора за гърба и че пасва на цялото семейство. Също така искам да е с високо качество, така че да е лесен за почистване и да издържи във времето.

След като обмисли функционалността и издръжливостта, тя също проверява дали отразява нейния стил и индивидуалност.


Грешка № 5: Необмисляне на опциите за осветление
От осветителни тела и подови лампи до свещи - има толкова много опции за осветление, когато става въпрос за декориране на вашите вътрешни и външни площи.
Уникалните осветителни тела, подобно на уникално произведение на изкуството или мебели, добавят приятна естетика към атмосферата на помещението, освен простото осигуряване на светлина.

Може за изберете полилей за кухнята или в банята или красива висяща лампа (единично осветително тяло, което виси от тавана) над нощно шкафче вместо типична стояща лампа.

Грешка №6: Фокусиране върху това как „трябва" да изглежда вашето пространство
Често срещана грешка при декорирането е да играете на сигурно и просто да възпроизвеждате това, което сте виждали в къщите на приятелите си, или тенденциите, които сте срещали онлайн.

Хората се опитват да следват предполагаеми правила и забравят, че наистина няма правила при проектирането. Този ​​подход често парализира вземането на решения и води до безопасни, невдъхновени избори.
Доверете се на инстинктите си и декорирайте по начин, който автентично ви отразява.

Въпреки че често трябва да се обличаме и държим по определен начин в публични или социални среди, домът е мястото, където наистина може да бъдем себе си и да се чувстваме уверени и комфортно с това, което ни заобикаля.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X