Напишете дума/думи за търсене

3 съвета за избор на стил на декорация за вашия дом

Изборът на стил на декорация за вашия дом не винаги е лесна работа. Ако сте купили нов апартамент или къща или ако сте решили да ремонтирате, намирането на стил, който ви харесва и от който ще сте доволни, може да бъде сложно.
Вашият дом е вашето лично пространство. Трябва да запомните, че преди всичко останало жилището ви трябва да бъде място, където може да се отпуснете и да се почувствате като у дома си.
Да се чувстваш като у дома си, не означава само къщата да е удобна. Това е свързано и с това да бъде място, където може да се чувстваш щастлив, завършен. Домът трябва да е мястото, където може да се идентифицирате със стила, който говори за вашия жизнен път.

1. Информация
Стилът на декорация може да бъде труден за избор, когато не сте точно сигурни какво представлява, от какво се състои и какви са основните характеристики или характеристики.
Ето защо първата ви стъпка при избора на стил на декор за вашия дом, с който ще се идентифицирате, е да се образовате.
За щастие живеем в дигитален свят. Освен очевидния източник на списания за интериорен дизайн, може също да прочетете информация за различни стилове на декорация в блогове или онлайн списания.

Къщите, които се появяват в списания или блогове за интериорен дизайн, могат да изглеждат перфектни, но понякога идеите, показани там, не са много практични или реалистични. Предлагаме ви да подчертаете, запазите или изрежете всичко, което харесвате.
Това ще ви помогне да видите кои неща съвпадат с вашия стил и да намерите модел на това, което харесвате. Внимавайте за неща като материали, форми и т.н. В крайна сметка ще разберете с кой декор стил се идентифицирате най-много.

2. Направете списък за избор на стил на декорация на вашия дом
Друго от нещата, които ще ви помогнат да разберете кой стил на декорация да изберете за дома си, е да направите списък с различни елементи, които бихте искали да имате.
Създайте своя списък с елементи, които особено харесвате в горната му част. По този начин ще установите приоритети и ще знаете кои неща не може да пропуснете в дома си.
Може да направите и други списъци.

• Списъци с материали, които бихте искали като елемент в декора на вашия дом. Дървен материал, метал, бетон, мрамор и т.н.?
• Списъци с форми, които искате да представите във вашия дом? Прави линии, криви, прости или геометрични фигури и т.н.?
• Цветове, които харесвате

Когато сте готови с всичките си списъци, представете си всички различни предмети, материали, форми и цветове, интегрирани във вашия дом, и помислете как ще ви накара да се почувствате.
Ако смятате, че различни артикули ще ви накарат да се почувствате комфортно, уютно и щастливо, придържайте се към нишката, която показват списъците ви – вече имате стила на декорация за вашия дом.

3. Ако не може да се спрете само на един, комбинирайте ги
Два са по-добри от един. Така че, ако не може да изберете само един стил на декорация за вашия дом, изберете два, които ви харесват най-много, и ги комбинирайте.
Тази комбинация ще добави уникален стил на жилището ви, с много индивидуалност. Няма да има други домове със същия стил като вашия.

Имайки предвид това, ние ви препоръчваме да изберете два стила с предмети и материали, които ще вървят хармонично заедно, когато са съчетани.
Например, рустикален стил би се съчетал много добре с винтидж декор или дори с индустриална тема. Индустриалните и модерните стилове също могат да бъдат комбинирани с отлични ефекти.
Има много тънка граница между хармонията и разминаването или несъвместимостта. Трябва да се погрижите вашият дом, независимо от стила на декорация, да бъде хармоничен.

Не се страхувайте да смесвате и комбинирате различни стилове на декорация. Не забравяйте, че вашият дом е мястото, където трябва да сте щастливи. Ако ви прави щастливи, вземете каквото ви харесва и комбинирайте заедно различни стилове на декорация.

В крайна сметка няма нищо непокътнато в стиловете на декора. Всеки човек има свои собствени предпочитания.
Няма значение дали стилът, който решите да изберете, не е „модерен". Защото когато този стил вече не е на мода, вие пак ще сте щастливи в дома си и с историята, която тя може да разкаже за вас и вашето семейство.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X