Напишете дума/думи за търсене

Ретро холивудски скандали, които разкриват грозната страна на Тинсълтаун

Днес светът е добре запознат с тъмната страна на Холивуд. Достатъчно смущаващи и непристойни холивудски скандали излязоха наяве, за да докажат, че блясъкът и прикрива долнопробни истории.

Но въпреки че звездни скандали се пръскат из интернет почти ежедневно в настоящето, имало време, когато много от най-мрачните епизоди на Тинсълтаун (Град на фалшивия блясък) са успешно заметени под килима. Поне за известно време.

Тези стари холивудски престъпления и тъмни деяния разкриват най-мрачните дълбини на предполагаемата златна ера на филмовата индустрия, която винаги е била тъмно място зад ярките си светлини. От педофилия през убийства до нацистките връзки на Уолт Дисни, това са едни от най-смразяващите глави от
Златния век на Холивуд.

Манията на Чарли Чаплин по младите момичета
Сексуалното насилие и експлоатация на млади жени не е нещо ново в холивудските скандали – и най-голямата звезда на мълчаливата ера доказва това.
След като се превръща в световна икона в началото на живота си, комедийният гений Чарли Чаплин си създава репутация на преследвач на жени. Той безмилостно се хвалел със завоеванията си и твърдял, че е спал с повече от 2000 жени през живота си.

Когато веднъж бил помолен в интервю да опише своя идеал за жена, Чаплин отговорил: „Аз да не съм точно влюбен в нея, но тя да е изцяло влюбена в мен".
Това, което Чаплин не казва изрично тогава, е, че идеалната жена е по-млада от него. Когато Чаплин е на 25 години, той влиза в първия си коментиран романс в обществото с 19-годишната актриса Една Първианс.
Четири години по-късно, когато е на 29, Чаплин се запознава с 16-годишната актриса Милдред Харис. Напълно вманиачен по нея, Чаплин безмилостно й изпраща цветя и я чака пред студиото, в което тя работи. Скоро двамата стават любовници, женят се, губят дете и се развеждат.

Малко след развода Чаплин се заема с 15-годишната актриса Лита Грей. Той я срещна за първи път, когато тя е само на шест години, а когато е на 13 се снима с него в „Хлапето" (1921).
През 1925 г. Лита - все още тийнейджър - забременява. Въпреки че Чаплин я моли да направи аборт, Грей отказва. През краткия им брак се раждат двама сина, но завършва с развод през 1927 г.

Чаплин обаче не остава ерген дълго. Скоро той се влюбва в друга млада актриса на име Полет Годард. Тя е на 22, той на 40 години. През 1936 г. те заминават на екскурзия в Азия и се женят. Този брак продължава до 1942 г., но Полин и Чаплин в крайна сметка не си пасват.
По това време Чаплин е на около 50 години и изглежда, че романтичният му живот е почти приключил. Но на 54-годишна възраст Чаплин се запознава с 18-годишната Уна О'Нийл, дъщеря на американския драматург Юджийн О'Нийл. Заради това носителя на Нобелова награда за литература оставя Уна без наследство. 

Двамата се женят, имат осем деца и живеят щастливо. Чаплин най-накрая намира истинската си любов, въпреки че тя е с 36 години по-млада от него.


Не всяка романтична история в реалността на Холивуд има хепиенд. Понякога завършва с опело и затвор.

Дъщерята на Лана Търнър убива гаджето мафиот на майка си
Русокосата бомба Лана Търнър, известна с ролите си на фатални жени в Холивуд, има изключително бурен любовен живот. Не само че се е омъжвала осем пъти и е имала кратки връзки с богатите и известни мъже на Холивуд като Рекс Харисън, Кларк Гейбъл и предполагаемо дори Франк Синатра, но е била въвлечена и в ситуация на филм ноар в реалния живот.

През 1958 г. се случва един от най-големите холивудски скандали - Търнър е обвинена в убийството на приятеля си мафиот Джони Стомпанато, който е имал връзки с Мики Коен. Той е открит намушкан до смърт в дома на Търнър.

Последва съдебно заседание, по време на което 14-годишната дъщеря на Търнър Шерил Крейн признава за убийството на приятеля на майка си. Тя го убива, за да защити майка си. Според Търнър тази съдбовна нощ актрисата се е карала със Стомпанато и той е заплашил да я осакати и да убие дъщеря й.
Съдебните заседатели определят смъртта на мафиота като оправдано убийство. Шерил е отведена в затвор за непълнолетни.

Въпреки че кариерата на Търнър остава невредима, тя не може да избяга от слуховете, че е убила Стомпанато и е принудила дъщеря си да поеме вината, тъй като Шерил е непълнолетна по това време и така ще се измъкне по-лесно.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X