Напишете дума/думи за търсене

Ползи от босилека за здравето и красотата

Тази билка е идеална не само като част от соса за спагети или салата "Капрезе". Тя може да помогне на кожата, даже и на душевното ви състояние. 

Забравете за пъпките
Маслото от босилека се бори с бактерията, която причинява пъпки. Всичко, което трябва да направите, е да сварите една шепа пресни листа от босилек в 1 ч.ч. вода за 10 мин. След като отварата изстине, натопете памучно тампонче с нея и нанесете върху пъпката. След 10 мин изплакнете с вода. Повторете действието веднъж или два пъти на ден.

Майната му на стреса
Ако нещо все ври под кожата ви, а това не ви харесва, извикайте на помощ успокоителните свойства на босилека. В него се съдържат фитохиликали, които намаляват нивото на кортизола – хормона, който се отделя, когато сме под стрес. Накиснете 3 листа в чая си и ще усетите прилив на спокойствие след нула време.

Справете се с ПМС-а
Босилекът е изключително богат на желязо. Ако пиете по 2 ч.ч. чай на денонощие, ще си набавяте допълнителни 10% от дневната необходима доза от този минерал. Това го нарежда рамо до рамо до спанака. Похапвайки от тази билка, докато сте в цикъл, не само че ще ви даде възможност да наваксате с намалените количества желязо в организма, но и ще се пребори с подуването.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X