Напишете дума/думи за търсене

5 не толкова очевидни признака, че може да сте се запътили към развод

Дори и най-здравите дългосрочни връзки имат своя дял от възходи и падения.

Как да разберете кога преминавате през някакви неспокойни, но временни води срещу това, когато връзката е сериозно в упадък?
Кои са не толкова очевидните признаци, че бракът може да върви към разпадане.

1. Спряхте да се карате
Това може да изглежда нелогично в началото, защото много хора вярват, че по-малкото спорове е показател за силата на връзката.
Но когато една двойка вече няма желание да решава проблемите си, това може да означава, че участниците в нея са станали емоционално неангажирани.

Липсата на конфликт може да подскаже, че единият или и двамата партньори вече не виждат връзката като стойност за борба или като нещо за спасяване. Ако единият партньор спре да се оплаква, без да има решение на основните проблеми, това може да е знак, че се е отказал от връзката и се готви да я напусне.

2. Животът ви става все по-отделен
Нормално и здравословно е партньорите да поддържат известна независимост в рамките на брака - независимо дали имат собствени приятелства, кариерни стремежи или хобита. Нарастващото усещане за разделение обаче може да бъде предупредителен знак, че бракът е в разпад.

При двойките, които изпитват проблеми, тенденцията към прекарване на повече време отделно може не просто да отразява здравословен баланс, а по-скоро предпочитание за живот отделен живот. Това нарастващо разделение често сочи към по-дълбоко прекъсване на връзката и намалено желание да споделяме преживявания заедно.

3. Не сте прозрачни един с друг
Има разлика между неприкосновеността на личния живот и тайната в една връзка. Поверителността е свързана с личните граници, докато тайната е свързана с умишлено скриване на нещо.
Ако партньорите умишлено са пазили тайни един от друг, това може да сигнализира, че бракът се приближава към развод.

Липсата на доверие може да е по-очевидна причина, но може да има и повече причини от типа „под радара". Например единият или и двамата избягват повече интимността или са по-малко склонни да поемат емоционални рискове един с друг, така че не разкривате толкова много за вашите дейности и вътрешни мисли с партньора си. Това със сигурност ще подкопае емоционалната връзка между вас.


4. Рядко говорите за бъдещето
Когато двойките спрат да обсъждат целите или плановете си за бъдещето, това може да означава липса на желание да растат и да преживяват живота заедно.
Тази липса на бъдещо планиране често възниква от чувство на самодоволство, при което партньорите се чувстват прекалено комфортно с настоящето и губят мотивация да подобрят или развият връзката си.

Следователно може да възникне чувство на застой, което да доведе до скука, липса на личен растеж и растеж в отношенията и общо нещастие.
С течение на времето, ако една двойка вече не може да си представи пълноценен бъдещ съвместен живот, това може да накара преоценка на връзката, потенциално водеща до раздяла.

5. Вие се доверявате повече на други хора, отколкото на съпруга си
Друг по-малко очевиден знак е, ако откриете, че се откривате повече на приятел, колега или роднина, отколкото на вашия съпруг.
Не се изгражда интимна връзка с партньора ви, ако не му представяте редовно своя вътрешен свят, включително вашите мечти, надежди, страхове. Ако някой друг знае повече за вас от половинката ви, това е лош знак за брака. Може би трябва да се поставят някои солидни граници с другите и да се вложи повече емоционална енергия във вашия брак?

Твърде често нещастните партньори не казват на съпругата си колко нещастни са, докато не стане твърде късно. Ето защо е толкова важно да говорите, вместо да го държите в себе си. И не се колебайте да разчитате на външни ресурси – като книги и професионално консултиране – за да ви помогнат да възстановите и укрепите връзката.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X