Напишете дума/думи за търсене

свойства

;
Полезна ли е канелата? Видове, предимства, недостатъци

Полезна ли е канелата? Видове, предимства, недостатъци

Една от най-широкоразпространените и добре познати подправки в кухнята. Леко пикантният и вкус я прави подходяща за овкусяване както на десерти, така и на редица други ястия

Има ли чиата място в нашия хранителен режим

Има ли чиата място в нашия хранителен режим

Чиа е ядивното семе на растението Salvia Hispanica. Нейна родина е Мексико, а като ядивна храна е позната на хората още от времето на Маите и Ацтеките

Странични ефекти на суперхраните

Странични ефекти на суперхраните

Независимо дали става дума за местни или за екзотични суперхрани, обичайно се набляга на полезните им свойства. Някои от тях обаче имат неочаквани странични ефекти.

Мащерката като лек

Мащерката като лек

Някой кулинар ще каже, че е въпрос на вкус с какви подправки да обогатите ястията си. Когато обаче си недостатъчно опитен в кухнята, е полезно да знаеш някои основни правила. Представяме ви мащерката.

Ползи от семката на авокадото за здравето и красотата

Ползи от семката на авокадото за здравето и красотата

Има толкова много продукти, които притежават полезни свойства, за които не знаем. Например семката от авокадото. Колко пъти сме я изхвърляли? Полезни свойства Семката на авокадото притежава

9 ексцентрични ползи от чесъна

9 ексцентрични ползи от чесъна

Има хора, които изобщо не долюбват този зеленчук. Неговият горчиво-пикантен вкус често остава неразбран и игнориран от някои кулинари.Истината е, че чесънът е греховно добър за нашето здраве и имунна

Какво се случва с тялото, ако консумираме тази подправка всеки ден

Какво се случва с тялото, ако консумираме тази подправка всеки ден

Карамфилчето е вечнозелено дърво, чиято родина е Индонезия. То е една от най-популярните подправки в света. Освен сладкия вкус, който придава на ястията,

Етерични масла, полезни за зъбите и венците

Етерични масла, полезни за зъбите и венците

Има много продукти на пазара, които се грижат за здравето на зъбите и венците, но едни от най-ефективните и най-малко токсичните, са етеричните масла.

Храни вместо антибиотици - втора част

Храни вместо антибиотици - втора част

Според прогнозите на учените само след 10 години голяма част от антибиотиците ще станат безполезни. Причината е, че микроорганизмите постоянно еволюират и стават все по-устойчиво към антибиотичните

X